Expositie

Vaste expositie

In het Infocentrum is een vaste expositie aanwezig die de thema’s natuur, cultuur en water op een originele manier vormgeeft.

Natuur

Op de natuurtafel is van alles te vinden over flora en fauna in de uiterwaarden langs de IJssel. Zo kunt u o.a. informatie vinden over de voorkomende planten en dieren, leuke wetenswaardig- heden over de bever, maar ook over het programma: Ruimte voor de Rivier.

Water

Water is de rode draad door de expositie. U vindt hierover informatie op of bij de natuur-  cultuur- en waterschapstafel. Zo ziet u hoe het Waterschap de weteringen anders beheert, hoe water gezuiverd wordt en hoe mooi de IJssel is wanneer het water hoog staat.

Cultuur

Op de cultuurtafel is van alles te vinden over de cultuurhistorie van deze streek. U leest er over de steenfabriek, u ziet oude producten van de Olba fabriek en ziet het speelgoed wat door een Wijhese ondernemer op de markt werd gebracht.

Kinderen

Kinderen kunnen door onder de expositie door te kruipen hun eigen route bepalen. Zij ervaren de steenfabriek dan op een andere manier, door de warme gloed die hij afgeeft en de verhalen die je onder de tafel kunt horen van mensen die vroeger in de steenfabriek werkten.  Wil je knutselen? In het kinderlab vind je steeds weer andere knutselwerkjes.

Touchtable

De expositie is uitgerust met een moderne touchtable. Via dit aanraakscherm kunt u informatie vinden over natuur, water,  geschiedenis en ook over recreatiemogelijkheden in de buurt. Bij de leestafel en de kiosk staan 2 schermen waar u nog veel meer kunt lezen en zien over deze onderwerpen.

Tijdelijke expositie

Naast de vaste expositie, zijn er ook regelmatig wisselende tijdelijke exposities in het Infocentrum te zien. De exposities hebben een link met het thema van het Centrum: natuur en cultuur.

ACTIVITEITEN AGENDA

11-10-2020
Beleef de vogeltrek
in de Duursche Waarden
met een IJsselnatuurgids!
Voor jong en oud!
Geniet van wat de herfst u biedt

HORECA/VERHUUR

Informeer voor horeca en/of zaalverhuur bij Brasserie Op Duur.
T: 0570-745044 E: leon@bijripperda.nl

www.brasserieopduur.nl

ADRESGEGEVENS
Infocentrum IJssel Den Nul
Rijksstraatweg 109
8121 SR Den Nul
(0570) 745040