Expositie Doorkijk

Datum
14-11-2023
Categorie
Infocentrum
Email
Telefoon
 
Foto
 

 

Van 14 november 2023 t/m 11 februari 2024 vindt in het Infocentrum IJssel Den Nul de expositie Doorkijk plaats met werk van Harry Ravers (glas- en grafisch kunstenaar) en Sancla Hartong (kunstschilder).

Van harte welkom!

Harry Ravers heeft zijn atelier in Olst. Naast grafisch werk heeft glaskunst zijn bijzondere belangstelling. Glas in combinatie met goud boeiden hem vanaf zijn jeugd. Als voormalig docent bijzondere verftechnieken en restauratie  is hij ermee versmolten. De glaskunst beoefent hij deels professioneel, variërend van autonome objecten tot voorwerpen met een meer toegepaste functie.

Sancla Hartong komt uit Deventer. Haar werk omvat acrylschilderijen en houtskooltekeningen. Haar inspiratie haalt zij uit de prachtige natuur in ons deel van het land, soms uit inkijkjes of doorkijkjes in het landschap, ook wel door heel goed te kijken naar hele kleine stukjes natuur, echt op de vierkante centimeter.

Haar manier van werken is niet een nauwkeurig vastleggen van wat zij ziet, maar dat als uitgangspunt te gebruiken om er een eigen wereld mee te creëren. Zij begint met een idee en laat zich dan ook deels leiden door wat al schilderend of tekenend ontstaat. Zij voelt de vrijheid om delen te schikken en herschikken, dingen toe te voegen of weg te laten totdat tenslotte een beeld ontstaat waarvan ze denk: zo is het goed. De ene keer is het werk figuratief, maar regelmatig beweegt het zich ook op de grens tussen figuratief en abstract.

Haar schilderijen en tekeningen hebben geen titel. Dat is een bewuste keuze. Elke titel zou namelijk sturend kunnen zijn voor wat de kijker in een werk ziet of eraan ervaart en dat is nou net niet de bedoeling. Wat hij of zij ziet en hoe hem of haar dat raakt, hoe de kijker als het ware het beeld verbindt met zijn eigen innerlijk maakt het mogelijk om er een heel eigen betekenis aan te geven. Dat is nou net zo mooi.

Openingstijden van de tentoonstelling: dagelijks van 10.00-17.00 uur

Locatie
Infocentrum IJssel den Nul
Rijksstraatweg 109
8121SR den Nul
Tijd
10:00 tot 17:00
Kosten
ACTIVITEITEN AGENDA

14-11-2023
Expositie Doorkijk
door Harry Ravers en Sancla Hartong

HORECA/VERHUUR

Informeer voor horeca en/of zaalverhuur bij Brasserie Op Duur.
T: 0570-745044 E: info@horecahuis.com

www.brasserieopduur.nl    www.facebook.com/BrasserieOpDuur

ADRESGEGEVENS
Infocentrum IJssel Den Nul
Rijksstraatweg 109
8121 SR Den Nul
(0570) 745040