Farmacie aan de IJssel

De Stichting Industrieel Erfgoed Deventer (SIED) geeft tweemaal per jaar een bulletin uit genaamd Nijvertijd . Daarin wordt steeds een bedrijf of gebied belicht dat een rol speelt in ons industriële erfgoed. Ook de dorpen rondom Deventer hebben onze aandacht. Zo schreven we over de steenbakkerijen langs de IJssel en de vleesindustrie in o. a. Twello, Wijhe en Olst. Het nieuwste nummer (46) is gewijd aan het farmaceutische bedrijf Abbott dat al sinds de jaren dertig tussen de rivier en het dorp gevestigd is. Het stond bekend als Roxane, Duphar, Philips-Duphar, Solvay en vanaf 2010 Abbott. De aandacht gaat in het artikel vooral uit naar de ontstaansgeschiedenis op deze plek en de beginperiode.

Op maandag 9 augustus 2021 zullen Ipe de Graaf, de schrijver van “Farmacie aan de IJssel” en Eric Giesbers, voorzitter van de SIED, het eerste exemplaar overhandigen aan Harry van Essen, secretaris van Historische Verenging ’t Olster Erfgoed, en Gerrit Krijt, vrijwilliger. De overhandiging vindt plaats in Infocentrum IJssel Den Nul, Rijksstraatweg 109, 8121 SR Den Nul

Nummer 46 van de Nijvertijd, Farmacie aan de IJssel, is vanaf 9 augustus gratis verkrijgbaar bij ’t Olster Erfgoed in het Infocentrum.

ACTIVITEITEN AGENDA

Er zijn helaas geen activiteiten gevonden

HORECA/VERHUUR

Informeer voor horeca en/of zaalverhuur bij Brasserie Op Duur.
T: 0570-745044 E: leon@bijripperda.nl

www.brasserieopduur.nl    www.facebook.com/BrasserieOpDuur

ADRESGEGEVENS
Infocentrum IJssel Den Nul
Rijksstraatweg 109
8121 SR Den Nul
(0570) 745040